Gratis controle

Een preventieve controle voorkomt onnodige hoge reparatiekosten.

Alleen uitstroomtemperatuur meten is niet voldoende. Om een optimale werking te kunnen garanderen halen wij het koudemiddel uit uw aircosysteem. Wanneer de inhoud niet voldoende is dan zorgen wij er voor, in overleg met u, dat de airco weer afgevuld wordt conform fabrieksvoorschriften.

Wanneer blijkt dat de inhoud wel optimaal is dan vullen wij de airco kosteloos af en wensen wij u een veilige en koele reis.

Heeft u het idee dat de airco niet genoeg koeling geeft of worden de beslagen ramen niet meer zichtvrij dan is het verstandig om uw airco te laten controleren.

Image module
Image module

Afvullen

Indien bij controle, die geheel kosteloos is, blijkt dat er geen koudemiddel in het aircosysteem meer aanwezig is dan onderzoeken wij daarvan de oorzaak. Wij zullen het systeem op druk brengen met stikstof en gaan zoeken naar mogelijke lekkages. Indien blijkt dat er een reparatie moet worden uitgevoerd maken wij geheel kosteloos een offerte voor u.

Indien wij geen lekkage vinden dan vullen wij in overleg met u de airco conform fabrieksvoorwaarden met lekdetectievloeistof. Wij verzoeken u na een paar maanden nog eens bij ons te komen zodat wij met ultraviolet licht kunnen zoeken naar mogelijke lekkages. Wij geven 1 jaar garantie op de vulling.

Reparatie

Een reparatie begint met een juist diagnose, deze wordt bij Cool Car uitgevoerd door vakkundige mensen die al meer dan 20 jaar actief zijn in het specialisme “Auto Airconditioning”.

Wij verzorgen reparaties voor alle automerken en autotypes. Sinds 2005 hebben wij naast Cool Car Nederland ook het bedrijf Cool Car Automotive opgericht. Dit bedrijf is een groothandel op het gebied van auto airco en koeling onderdelen. Wij hebben dus een groot assortiment tot onze beschikking, daardoor kunnen wij u altijd snel van dienst zijn.

Image module
Image module

Airco reiniging

Vaak wordt bij het reinigen een interieurverfrisser gebruikt, deze maskeren voor een korte tijd de onaangename geur maar lossen het probleem niet op.

Daarnaast zijn er airco reinigers die de bacteriën proberen te doden. Hiervoor worden giftige stoffen gebruikt die zowel de slechte als de goede bacteriën doden. Bacteriën die giftige stoffen overleven zijn resistent en zullen zich snel weer vermenigvuldigen, ook hier zal de werking dus van korte duur zijn.

Cool Car Nederland wil maatschappelijk verantwoord ondernemen en reinigt daarom op een milieuvriendelijke manier op basis van probiotica.

Hiermee voorkomen wij dat onze klanten, collega’s en ons milieu blootgesteld worden aan giftige stoffen. Dat wij als specialist niet werken met interieurverfrissers spreekt voor zich.

Gratis aircocheck!
Laat uw auto airconditioning nu gratis controleren.

Hoe werkt een auto airco?


Een auto airco bestaat uit een gesloten systeem waarin onder druk een koudemiddel circuleert. De werking is gebaseerd op het natuurkundige principe dat door verandering van druk de temperatuur wordt beïnvloed. Afhankelijk van de plaats in het systeem vinden we het koudemiddel als gas of vloeistof terug.

1. De compressor verplaatst het gasvormige koudemiddel van de verdamper via het expansieventiel (lage drukzijde) naar de condensor (hoge drukzijde).

2. Het opgewarmde gasvormige koudemiddel wordt door de condensor geperst. Hier staat het zijn warmte af aan de al dan niet door een fan aangevoerde rijwind.

3. Het vloeibare koudemiddel passeert de filterdroger. Hier worden vuil en vocht verwijderd. De filterdroger fungeert ook als buffer voor het koudemiddel.

4. Het vloeibare koudemiddel, nog steeds onder hoge druk, stroomt naar het expansieventiel. Deze reduceert de druk door slechts een (vooraf bekende) geringe hoeveelheid koudemiddel door te laten en regelt daarmee de doorstroomhoeveelheid naar de verdamper.

5. In de verdamper wordt, zoals de naam al zegt, het vloeibare koudemiddel weer gasvormig. Door de drukverlaging en volumevergroting gaat het koudemiddel koken. Dit proces onttrekt warmte aan de omgeving. De blower die de lucht langs de verdamper blaast, kan dit proces versnellen of vertragen.

De aangename lucht die door de verdamper, via het kachelhuis en uitstroomopeningen het interieur instroomt, wordt ontvochtigd en afgekoeld.

Vanuit de verdamper stroomt het inmiddels gasvormige koudemiddel weer via het expansieventiel naar de compressor waarmee het hele proces weer opnieuw begint.

Image module
Image module
Image module